اسرائیل در غرب قاره آسیا و در منطقه خاورمیانه واقع شده و از شمال با لبنان، از شرق با سوریه و اردن و قبرس شمالی و از جنوب با مصر هم مرز است. رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ با اشغال بخشی از سرزمین فلسطین شکل گرفت و تا الان بخش های زیادی مثل کرانه باختری، نوار غزه، و بلندیهای جولان را نیز بهصورت غیرقانونی اشغال کرده است. موقعیت جغرافیایی و گسترش نفوذ آن در سرزمین های اشغالی، تاثیر به سزایی در بحران های سیاسی و انسانی منطقه داشته است.
اسرائیل کجاست ؟ جغرافیای منطقه ای رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی اسرائیل در منطقه خاورمیانه واقع شده و کشوری کوچک با مساحتی حدود ۲۰۷۷۰ کیلومتر مربع است. جغرافیای اسراییل از شمال با لبنان، از شمال شرق با سوریه، از شرق با اردن و از جنوب غرب با مصر هممرز است. رژیم صهیونیستی از نظر وسعت جغرافیایی در رتبه ۱۵۰ جهان قرار دارد و دارای مرزهای آبی در خلیج عقبه و دریای سرخ نیز هست. همچنین، در جنوب شرق آن، دریای مرده قرار دارد که یکی از شورترین و پایین ترین نقاط سطح زمین به شمار میرود.
موقعیت جغرافیایی اسرائیل در دریای مدیترانه
اسرائیل در ساحل شرقی از دریای مدیترانه قرار دارد. این کشور دارای خط ساحلی حدود ۲۷۳ کیلومتر در امتداد مدیترانه است و شهرهای مهمی مانند تل آویو، حیفا و اشدود در این ناحیه ساحلی واقع شده اند.
بهطور دقیق تر، اسراییل در بخش جنوب شرقی دریای مدیترانه قرار گرفته؛ یعنی بین لبنان در شمال و نوار غزه در جنوب، و از این راه به آبهای آزاد اروپا و شمال آفریقا دسترسی دارد. این موقعیت به رژیم صهیونیستی اهمیت ژئوپلیتیکی ویژهای داده است.
نقشه اسراییل
شهرهای اسرائیل
شهر های اسرائیل 15عدد بوده و هر یک جمعیت های مختص به خود را دارند. برخی شهر ها در این منطقه کاملا نظامی هستند. زیبایی شهر های این منطقه بسیار سلیقه ای بوده و تل آویو و اورشلیم به زیبایی معروف هستند. شهر اورشلیم از لحاظ مذهبی منحصر به فرد بوده و وجود محله های تاریخی و بناهای باستانی در این منطقه به جذابیت آن افزوده است. تلاویو مرکز فرهنگی و اقتصادی بوده و به دلیل نزدیکی به سواحل مدیترانه زندگی شبانه پر جنب و جوشی را برای مردم ایجاد کرده اند. آزادی اجتماعی در سطح بالا یکی دیگر از جذابیت های این شهر محسوب می شود.
جمعیت اسرائیل
جمعیت اسرائیل تا پایان سال ۲۰۱۸ حدود ۸٬۹۶۹٬۷۰۰ نفر برآورد شده است. طبق آمار سال ۲۰۲۲، یهودیان حدود ۷۳.۶ درصد، عربها ۲۱.۱ درصد و مسیحیان غیر عرب و کسانی که دین مشخصی ندارند، حدود ۵.۳ درصد جمعیت را تشکیل میدهند.
سرزمین های تحت اشغال اسرائیل
سرزمین های تحت اشغال اسرائیل به مناطقی گفته می شود که این کشور طی جنگ شش روزه در سال 1967 اشغال کرده است. مناطقی همچون کرانه باختری، نوار غزه، بلندی های جولان تعدادی از این سرزمین های اشغالی هستند. پس از پیروزی این کشور در جنگ شش روزه، سرزمین های فلسطینی بین مصر و اردن تقسیم شدند. بلندی های جولان در جریان همین جنگ از سوریه گرفته شد و تحت اداره رژیم صهیونیستی درآمد. در جنگ یوم کیپور در سال 1973 سوریه تلاش کرد این منطقه را پس بگیرد اما موفق نشد. همچنین جغرافیای اسراییل منطقه ای به نام کشتزارهای شبعا که متعلق به لبنان است را نیز از آن خود کرد. بیت المقدس شرقی ( اورشلیم ) نیز در سال 1980 توسط دولت اسرائیل اشغال شد.
رابطه کشورهای مسلمان با اسرائیل
رابطه کشورهای مسلمان با اسرائیل به شکلی است که افراد شیعه این رژیم را جعلی می دانند و هر گونه معامله و رابطه با دولت اسرائیل را حرام می دانند. مسلمانان خواستار بیرون راندن این رژیم از منطقه فلسطین هستند. در تعداد خاصی از دانشگاه های اسراییل دروس مکتب شیعه تدریس می شود. عالمان شیعه مخالفان سرسخت این کشور اشغالگر هستند. به نوعی عالمان معتقد اند این کشور ظالم دشمن سرسخت مسلمانان است.
فاصله ایران تا اسرائیل چند کیلومتر است ؟
فاصله اسرائیل تا مناطق مختلف ایران متفاوت بوده و مهم ترین مسافت از لحاظ استراتژیک متعلق به تهران تا تلاویو است. این دو شهر در حدود 1900 کیلومتر بوده و با هواپیما در حدود 7 ساعت طول می کشد. در شرایط جنگی با استفاده از جنگنده های مختلف این مسافت طور دیگری محاسبه می شود. موشک های بالستیک در حدود 12 دقیقه این مسافت را طی می کنند. فاصله تهران تا اورشلیم نیز در حدود 1600 کیلومتر است.
اختلاف ساعت ایران و اسرائیل
اختلاف ساعت ایران و اسرائیل 30 دقیقه بوده و به طور مثال ساعت 9 به وقت ایران معادل ساعت 8:30 در کشور مستبد اسراییل است.
فاصله قبرس شمالی تا اسرائیل
فاصله هوایی میان قبرس شمالی و اسرائیل بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است؛ این اندازه با توجه به نزدیک ترین نقاط جغرافیایی دو منطقه محاسبه شده و نشان دهنده همجواری قابل توجه آن ها در شرق مدیترانه است.
ساختار سیاسی اسرائیل
ساختار سیاسی اسراییل به عنوان کشوری که با اشغال منطقه ای به نام فلسطین برای اولین بار اعلام موجودیت کرده است پارلمانی بوده و رئیس جمهور در آن به نوعی نقش تشریفاتی دارد. قدرت اصلی این کشور در دست نخست وزیر بوده و رابطه ای دیپلماتیک با کشور های مختلف جهان دارد. برخی کشور های مسلمان همچون ایران این کشور را به رسمیت نشناخته و به نوعی دشمن هم هستند. فعالیت های هسته ای در این منطقه از سال 1950 آغاز شده و برخی افراد معتقد اند این کشور بالایی 150 کلاهک هسته ای دارد. به رسمیت شناختن بین المللی حکومت تلاویو به معنی شناخت دیپلماتیک این کشور بوده و سازمان ملل نیز این کشور را به رسمیت شناخته است.
گنبد آهنین اسرائیل
اصطلاح گنبد آهنین به سامانه دفاعی هوایی پیشرفته ای گفته می شود که برای رهگیری و نابودی موشک ها و راکت های کوتاه برد طراحی شده است. گنبد آهنین اسرائیل توسط اسرائیل ساخته شده تا شهرها و اماکن مهم را در برابر حملات موشکی محافظت کند. در جنگهای اخیر ایران و اسراییل گنبد آهنین عملکرد خیلی خوبی نداشته و نتوانست بسیاری از موشک ها را پیش از برخورد به هدف، رهگیری و منهدم کند.
جمع بندی
اسرائیل همیشه نقش مهمی در تنش ها و بحران های سیاسی و امنیتی منطقه داشته است. رژیم صهیونیستی با ساختار سیاسی پارلمانی اداره می شود و جمعیتی نزدیک به ۹ میلیون نفر دارد که بیشتر آن ها یهودی هستند. در این میان، قبرس شمالی با فاصله ای حدود ۱۷۰ تا ۲۰۰ کیلومتر از اسراییل قرار دارد. با وجود این نزدیکی، تاکنون هیچ تنش یا درگیری خاصی میان اسرائیل و قبرس شمالی گزارش نشده است. بنابراین اگر تصمیم به مهاجرت به قبرس شمالی دارید، نیازی به نگرانی در مورد درگیری های اخیر این رژیم نداشته باشید. برای دریافت راهنمایی و مشاوره بیشتر نیز می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.