آشنایی با مهم ترین تفاوت های اقامت دائم و شهروندی

شاید برای شماهم این سوال پیش بیاید که "تفاوت اقامت دائم با شهروندی چیست؟" یا اصلا اقامت دائم بهتر است یا دریافت کارت شهروندی؟ برای پاسخ به  این سوالات و دیگر سوالات مرتبط با اقامت دائم و شهروندی تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر رفع سوالاتتان اطلاعات جامع و کاربردی را در این زمینه دریافت کنید.

تفاوت اقامت دائم و شهروندی چیست؟

اقامت دائم (Permanent Resident ) چیست؟

اقامت دائم یکی از حالت های مختلف اقامت است که مهاجران می توانند برای اخذ آن در کشور مقصد خود درخواست کنند. در واقع پس از اقامت موقت، مهاجران می توانند درخواست خود را نسبت به اقامت دائم در کشور مقصد ثبت نمایند. به طور کلی بیشتر کشورها پس از گذشت 3 الی 8 سال به مهاجرانی که در کشورشان از مجوز اقامت موقت استفاده می کنند، اجازه ثبت درخواست برای اقامت دائم را می دهند؛ همچنین در کشورهای صنعتی یا کشورهای درحال پیشرفت به کارافرینان یا سرمایه گذاران خارجی بدون هیچ پیش شرطی مجوز اقامت دائم اعطا می شود.حال که به خوبی از معنا و مفهوم Permanent Resident آگاه شده اید، باید بدانید که قوانین دریافت اقامت دائم در کشورهای مختلف، متغیر است و هرکشوری با توجه به شرایط خود قوانین و دستورالعمل های خاصی را وضع کرده است. اما به طور کلی برخی از قوانین اعطای اقامت دائم در تمامی کشورها یکسان است که این قوانین به شرح زیر می باشند:

  1. اجاره یا خرید ملک
  2. اثبات توانایی فراهم کردن امکانات اولیه زندگی برای خود و خانواده
  3. داشتن بیمه درمانی
  4. عدم خروج از کشور حداقل برای 182 روز
  5. نداشتن جرم کیفری و سوء پیشینه
  6. تسلط بر زبان کشور مقصد

حتما توجه داشته باشید که قبل از ثبت اقامت موقت در کشور مقصد، باید به این نکته دقت کنید که ثبت Permanent Resident نسبت به اقامت موقت از ثبات بیشتری برخوردار است و زمانی که شما با عنوان ویزای موقت در کشوری ساکن هستید از برخی امکانات رفاهی و یا حتی ایجاد کسب و کار دائمی خود در کشور مقصد محروم خواهید بود؛ زیرا امکان عدم تمدید مجوز اقامت شما از سوی دولت و اداره مهاجرت کشور مقصد وجود دارد؛ اما با این حال برخی از کشورها چون ایالات متحده آمریکا، از شهروندان خارجی خود می خواهند تا اقامت دائم خود را هر 10 سال یکبار تمدید نمایند.

بیشتر بخوانید: خرید ملک در قبرس شمالی

شهروندی (Citizenship) چیست؟

شهروندی بالاترین درجه عضویت در یک کشور است و دولت موظف است تا از تمامی حقوق شهروندان خود به صورت تمام و کمال در تمامی مجامع بین المللی و داخلی دفاع کند. شهروندان یک کشور از تمامی حقوق و مزایای موجود در کشور برخوردار هستند و حتی از ابتدایی ترین حقوق شهروندی مانند: شرکت در فعالیت های سیاسی، رای دادن، آموزش رایگان، درمان رایگان و... برخوردار خواهند بود. همچنین باید به این موضوع توجه داشته باشید که در اقامت دائم شما اجازه دخالت در امور سیاسی چون رای دادن را ندارید و حتی در بیشتر مواقع از درمان و تحصیل رایگان هم محروم هستید.

در صورتی که قصد دارید تا به کشوری با مجوز اقامت دائم مهاجرت کنید و پس از چندسال زندگی در کشور مقصد، کارت شهروندی را دریافت نمایید، بهتر است تا حتما به صورت کامل از تمامی قوانین مهاجرتی و روش های دریافت کارت شهروندی اطلاع داشته باشید تا پس از چندسال اقامت در کشور مقصد با مشکلات دریافت کارت شهروندی مواجه نشوید. اما شهروند یک کشور بودن ویژگی های منحصر به فردی دارد که در صورتی که بتوان کارت شهروندی را دریافت کرد از تمامی مزایا و ویژگی های منحصر به فرد آن بهره مند خواهید شد. برخی از مهم ترین مزایای شهروندی یک کشور عباراتند از:

  1. صدور گذرنامه برای شما
  2. مسافرت بدون ویزا به کشورهایی که با کشور مقصد تفاهم نامه های مشترک امضا کرده اند.
  3. برخورداری از تمامی حقوق شهروندی
  4. برخورداری از حمایت سیاسی و حقوقی کشور مقصد

لازم به ذکر است که زمانی که افراد حق شهروندی کشور مقصد خود را دریافت می کنند، ملزم به پرداخت مالیات، رفتن به سربازی و دیگر شرایطی که شهروندان دیگر ملزم به انجام و رعایت آن هستند، می شوند. این موضوع در حالی است که اگر شما Permanent Resident کشور مقصد را داشته باشید از پرداخت مالیات و رفتن به سربازی معاف خواهید بود. البته نکته حائز اهمیت در رابطه با مجوز شهروندی اعلام وفاداری مادام العمر شهروند نسبت به دولت است و زمانی که کشور مربوطه وارد جنگ شود، وظیفه تمامی شهروندان است که از تمامیت ارضی کشور دفاع کنند.

تفاوت اقامت دائم با شهروندی در قبرس شمالی

اطلاع از تفاوت اقامت دائم با شهروندی در قبرس شمالی، این امکان را به شما می دهد تا با دید بازتری اقدام به ثبت درخواست ویزای مهاجرتی خود نمایید و آمادگی های بیشتری را در زمان ورود به این کشور داشته باشید. در جدول زیر به صورت کامل تفاوت هایی که میان اقامت دائم و شهروندی قبرس شمالی است را مورد بررسی قرار داده ایم و ویژگی های هریک به صورت کامل درج شده است.

ویژگی

اقامت دائم

شهروندی

مدت اعتبار

طولانی مدت، اما نیاز به تمدید دوره‌ای دارد

دائمی

حق رأی

ندارد

دارد

دسترسی به خدمات دولتی

محدود

کامل

حق کار و استخدام

دارد، اما ممکن است محدودیت‌هایی وجود داشته باشد

بدون محدودیت

حق مالکیت زمین و ملک

دارد، اما ممکن است محدودیت‌هایی وجود داشته باشد

بدون محدودیت

سفر به کشورهای دیگر

وابسته به کشور مبدأ و توافقات بین‌المللی

وابسته به کشورهایی که با قبرس شمالی توافق دارند

پاسپورت

ندارد

دارد

تعهدات مالیاتی

وابسته به قوانین اقامت

کامل، به عنوان شهروند

دسترسی به آموزش و بهداشت

محدود

کامل

جمع بندی

در نهایت برای مهاجرت به قبرس شمالی یا دیگر کشورهای جهان باید حتما دقت داشته باشید که قصد دارید، مجوز چه نوع اقامتی را دریافت کنید و آیا با دریافت مجوزهای مربوط به اقامت کشور مقصد محدودیت های زیادی را متحمل می شوید یا خیر؟ به طور کلی پروسه مهاجرت یکی از سخت ترین مراحل زندگی افرادی است که تصمیم به مهاجرت گرفته اند یا مراحل مهاجرت را طی کرده و درحال حاضر در کشور مقصد هستند. اما باید بدانید که چه با مجوز اقامت دائم و چه به عنوان یک شهروند وارد کشوری جدید شوید، قطعا در ماه های نخست چالش های زیادی را تجربه خواهید کرد که تنها با صبر و تلاش فراوان می توانید با موفقیت آن ها را پشت سر بگذارید و سال های آینده زندگی خود را در آرامش و راحتی سپهری کنید. مجموعه مهاجرتی قبرس ویزا با گروهی از برترین مشاوران حوزه مهاجرت، آماده پاسخگویی به سوالات شما در زمینه مهاجرت است.

فرزندان معمولاً بسته به قوانین کشور ممکن است اقامت دائم یا شهروندی دریافت کنند. این موضوع بستگی به شرایط خاص و قوانین مهاجرتی کشور دارد.
در بیشتر کشورها، دارندگان اقامت دائم می‌توانند در بسیاری از بخش‌ها شغلی فعالیت کنند، اما برخی شغل‌ها ممکن است محدود به شهروندان باشد.
برای درخواست اقامت دائم یا شهروندی، باید مدارک و فرم‌های مربوطه را به اداره مهاجرت کشور مربوطه ارائه داده و شرایط لازم را رعایت کنید. اطلاعات دقیق‌تر را می‌توان از وب‌سایت‌های رسمی مهاجرتی دریافت کرد.
این موضوع بستگی به قوانین کشور دارد. در برخی کشورها، دارندگان اقامت دائم می‌توانند در انتخابات محلی شرکت کنند، اما در انتخابات ملی نه.
دیدگاه ها
امتیاز دهید:
0 از 5